13 May 2010

Latihan industri

View Comments


Assalamualaikum org kampong..
(pergh cam gempak je kata alu-aluan aku. haha)

aduhai mne la peginye azam aku ni.. bajet mula2 dlu nk aktif berblogging kembali. tp aduhai mslh masa xmengizinkan la plak kn. huhuhu.. Untuk pengetahuan pembaca yg budiman, skang ni aku tga wt praktikal aka latihan industri di sebuah kedai elektrik di parit raja. Ini je la kedai yg sanggup menerima budak mentah yg xtw pape ni dlm bidang pekerjaan. Aku dengan bangganya menerima tawaran untuk meneruskan prktikal di kedai tersebut. Ape da praktikal kt KEDAI je.. xde brg la beb. hohoho... itu la first impression aku mse mula2 terima tawaran ni. Tapi malangnya, hari ujan xkn ujan selama-lamanya, hari demi hari, makin melambak2 ilmu aku pelajari dlm pelbagai bidang kejuruteraan. woohh sangat seronok. Hoho korang ingat aku praktikal sini dok jual komponen elektronik je ke? sori la beb. Belajar cmne nk wt tender n sebutharga. Belajar jual komponen (kerja basic). Belajar repair PC yg rosak dari hardware, format smpai la ke software nyer. Belajar berurusan dengan klien. terbaru dpt join FUAD ELECTRICAL AND CONSRUCTION SDN BHD wat wiring untuk PA system kt Kolej Kediaman Taman Universiti yg melibatkan 4bijik blok. Aku rse ni la projek yg akan amik masa yg lama utk settlekn. Setakat ni dah siap piping n tarik wayar untuk 1st blok aras bwh. Esok smbung aras atas lak. hoho.. Dalam masa yg sama, join projek bos besar EN TONI utk bangunkan satu sistem mesin utk produk terbaru mereka BIO ZASS. Mula dari zero. Skang ni tga pening pale nk design mixer machine utk produk yg akan dihasilkn.

Ha ni je la kot yg aku ingat wt mse skang ni. byk bende kene pikir. Ha sblm aku lpe, msuk keje pagi kul9 smpai kul6 ptg. N sambung ngajo tusyen (carik duit lebih nk wt kawin) pada sblh malam bermula jam830 smpai jam1030. Sekian..

Wassalam :0

(sori aku serabut, xde pantun wt entri ni.. hehe :p)

Monkey Icon Monkey Icons Monkey Winks Monkey Icon Monkey Icon Monkey Winks Monkey Icon Monkey Icons Monkey Emoticons Monkey Winks Monkey Winks

02 May 2010

SUDIRMAN - Ding Gale

View Comments



P/s : Release tensen, layan lagu ni jap

Ade Tetamu nk Datang~

View Comments


Selamat pagi dunia. Gud moning. Guten Morgen. ^*&#%!^#&! (bhs isyarat)
Di kala pagi yg hening ni, ku berjalan2 blogwalking ke blog2 yg tlh ku lawati smlm. Niat di hati nk jln2 je lps 2 offline sbb nk study woo.. esk ade paper.

Tapi alangkah terpegun+terkesima+teruja+terkentut setelah mengetahui akan tibanya rombongan kunjungan ke blog ku dari sahabat pena penulisan maya. Haha.. nk kne bgtau ke? hehe.. surprise la wei. mne leh bgtau awal2.. nntikan kemunculannya..

Disebabkan aku dpt agk kegemaran makanan dan minuman beliau, aku da siap awl2 da hidangan utk kunjungan die nnti. Tp bajet utk ko sorang je la. Kalo bwk rombongan rmai2, kne la share. haha.. okeh2 street straight to the point, aku nk cte la serba sdikit mengenai diri aku ni. Ni kre aku dah wt skema jawapan sblm berbagai2 pertanyaan timbul di benak fikiran ko. Aku adalah aku. Seorang yg happening (pada spe2 yg wt aku hepi je). Dan aku seorang yg sgt menghargai bantuan dan penilaian org luar terhadap diriku ini. Kritik la sepuas2 nya tp ke arah kebaikan. Kalo ke arah keburukan mmg aku wt sepanduk dan perarakan utk kutuk korang balik. haha.. hebat kn aku?

Nk cte ape psl diri aku ni? snang2 rujuk la facebook aku. Jgn lpe add n bgtau yg ko knal aku. Kalo aku xknal n korang xperkenalkn diri, aku xkn add. padan muke korang, sangap nk jdik kwn aku. hoho. Aku ni jenis artistik dan suke sgt kt something abstrak. Kalo sape2 yg ade byk walpaper atau lukisan abstrak, share la ngan aku. Hee.. Lupe lak nk bgtau, aku ni ske bende yg colurful. still belajar lg. Esk last paper aku untuk pengajian degree aku selama 4tahun kt UTHM. Lpas ni wt praktikal n crik keje la. Lpas 2 kawen, lpas 2 wt anak, lpas 2 bla.. bla.. bla.. bla.. 2 la perancangan idop aku. hohoho

Aku xreti cite byk la (padahal nk study ni) sbb aku tga tensen. Tp disebabkn akan ada kunjungan dari duta power root Bloggers, aku dgn rse rendah dirinya, menyediakan artikel serba serbi berkaitan diri ku ini. NANTIKAN KEMUNCULAN BELIAU :)

pagi2 pun nk pantun gk. haha~
Hidangan sarapan sgt lah enak,
Hidangan tga ari pon enak jugak,
Buat baik balasannya baik,
buat jahat balasannya perut senak.

p/s : hilang skit tensen lpas blogwalking, lbih2 lagi lpas tw akan ada kunjungan :0

Monkey Icon Monkey Winks Cici Monkey Emoticons Monkey Wink Yoyo Monkey Emoticons Monkey Icons Yoyo Monkey Icons Monkey Icons Cici Monkey Icons Monkey Wink Yoyo Monkey Emoticon Cici

01 May 2010

ALLinONE atau BANYAKdlmSATU

View Comments


Hari yg indah permai oh hari sabtu sudah..
permai ke? mslh melambak2 kt kepala otak aku ni. cebisan otak aku siap leh wt joget lambak lg. haha.. Last paper ku ari isnin dpn bersamaan 3hb mei taon gajah. Tp disebabkn sgt kagum+hiba+sedih+duka+gementar+sakit perot+comolot.. eh2 ape ni.. haha perasaan ku berbaur-baur dikala melihat rakan2 seperjuangan ku tumpas di medan perang pulang ke kampung halaman masing2 utk meneruskan tugasan praktikal masing2 dikala paper exam sudah pon habis. huhu.. sukar utk ku mencari mood study yg ske2 ati je nk datang kt pale otak ku ini. Mlm ni hrp leh start study. HAA,, tesis pon xsettle lg. aduhai nasibku.

Ha, berakhir la luahan hari sabtu ku itu. sbnrnye nk cte pasal aktiviti aku arini..
cte2 rekaan kt atas 2 xde kne mngene pn ngan entri kali ni. sje nk amik mood dlu. skang da ade mood, bru leh start cte. Disebabkn aku bosan+xde mood study, aku belek2 la blog usang ku ini. da la usang, xde spe pedulik lak 2. kesian kn aku. haha.. nk dipendekkan cte, sje la usha2 blog orang lain sbb nk hack dan godam bce entri yg bleh menghiburkan hati ku ini.
woh, skang upanye blog da maju n mcm2 application da ade (haa.. da start jakun ni, korang jauh2 skit). Aku singgah blog sne, singgah blog sini, lepak laman sosial situ, rewang web nun jauh di sana dan pelbagai lagi jenis website yg aku rse sgt menarik utk die tayangkan di khalayak umum. Byk gk informasi berguna+(byk gak sbnrnye yg xbergune) yg aku jmpe smbil meninggalkn jejak supaya org tw la aku ni appreciate artikel diaorg. haha

ape yg aku wt kt blog aku arini? First skali aku tertarik nk join gengblogger (korang jgn gelakkn aku sbb aku bru nk join).. hoho. bes ke geng blogger ni? bes kot sbb dpt bce mcm2 entri baru stiap ari. Aku mmg xde niat join sbb nk dptkn trafik tinggi utk blog aku. Dari pembacaan dan pemerhatian dari beberapa blog yg aku dah tinggalkn kesan, aku mula tertarik utk menggunakan wibiya web toolbar yg kt bhgn bwh blog aku ni. Ape la kegunaan additional toolbar ni? sje je supaya aku snang nk access facebook ngan twitter aku. Slain tu, pengunjung (kalo ade) leh la gne kelebihan utk share or bce artikel2 lain aku yg xbes dgn hanya satu klik sahaja. hee.. last skali aku ubah sistem komen utk artikel kepada sistem lbih sistematik (rsenye la) dgn menggunakan sistem DISQUS. Ape la yg menariknye sistem ni? aku sbnrnye nk tw je kalo ade sape2 yg komen psl artikel aku (kalo ade yg nk komen la) supaya aku xterlepas pndang n leh bg feedback dgn sgt pantas, cekap dan mesra pelanggan.

byk lg kot aku da xplore tp wt mse skang ni xde mse la nk mengarang panjang2. bukan ade yg bce sgt pon. haha.. Tnggu abis final paper nnti, aku cte la satu2 cmne nk setting sume widget or application yg aku penah cbe. HAA.. lagi satu, aku xtw cmne nk gne twitter. haha. lawak gle aku ni. spe yg sudi, leh la cte serba serbi mengenai sejarah salah silam si twitter ni and cmne nk gne burung biru ni. aku buntu. study dlu lg bes.. hee

ha, aku nk berpantun la. tbe2 je kn..
baju kuning, baju jingga,
mlm ni jgn lpe tgk CEREKARAMA. haha


p/s: kalo ade sape yg nk suggestkn sebarang widget or application yg memnarik utk di explore, bgtau sy k :)

MSN Onion Emoticons MSN Onion Emoticons Onion Icons Onion Icons Onion Icon Onion Icon Onion Icons MSN Onion Icon Onion Icons Onion Emoticons Onion Emoticons

ARSENAL | THE GUNNERS

JAWATAN KOSONG KERAJAAN | SWASTA

Related Posts with Thumbnails