11 June 2010

World CUP 2010

View Comments


Assalamualaikum kami ucapkan..
kepada semua rakan2 dan taulan..
boria miskin kaya kami persembahkan.. bla..bla..~
(Sila baca dengan nada rentak boria yea)

Semua orang dok sebok2 merapu, mimpi, bersyair, bergurindam pasal bola sepak. Semua ni gara2 demam piala dunia 2010 kt afrika latin selatan. Aku pun xterkecuali terkena tempias dari penangan musim demam ini. Tapi aku ni xla excited tahap ekstrim smpai xsmpat pkai seluar nk g tgk perlawanan yang menarik. (maksud perlawanan menarik bagi aku ialah perlawanan yg start sebelum kul12 mlm, sbb kul12 aku nk tdo. haha)

Aku xnk cite byk pon sbnrnye. Juz nk update blog je sbb da lme xrelease entry baru. Dipendekkan cite, aku sebenarnye nk cite prediction aku utk world cup taun ni je. So, prediction aku untuk juara world cup tahun ni jatuh kepada.. jeng2... aku dgn xmalunya pilih semua negara yang mempunyai pemain ARSENAL. huahua~ Aduhai tamak la plak kn. Pilihan pertama aku ialah SPAIN dan kedua ialah NETHERLAND. Aku sokong spain sebab ade fabregas dan netherland sebab ade van persie. hahaha~ Pilihan muktamad aku ni. Xde talian2 hayat lagi.

Dah itu je utk kali ni. Entry kali ni xde pic langsung sbb aku xmain world cup. Kalo aku main mmg aku letak byk2 pic aku kt sini. Haha. harap maaf yea pengunjung2 sekalian. Akhir kata, gud luck pada semua pemain2 ARSENAL yang main kt world cup. Untuk pemain2 lain yg bukan pemain arsenal, aku harap yg cemerlang nnti jgn lpe pindah kt arsenal. haha..

Sekian, dimulakan dengan Bismillah..
Disudahi dengan ALHAMDULILLAH.
wasalam :)

da lme xberpantun:
Bermain bola sepak di padang hoki,
bermain pula dengan anak si ali,
musim WORLD cup dah start kt bumi,
jgn lpe tanggungjawab diri sendiri.


Monkey Icons Yoyo Monkey Winks Icon Monkey Yoyo Monkey Icons Monkey Emoticon Monkey Winks Yoyo Monkey Emoticons Cici Monkey Icons Yoyo Monkey Emoticon Monkey Icon Monkey Icons Yoyo

04 June 2010

EX-Rumah sewa

View Comments


Selamat pagi MALAYSIA.. hai2.. salam ceria..

Entry khas wat bekas2 penghuni teratak no.2, Jalan Aked 2, Taman Aked, Parit Raja. Dah agak lama aku simpan gambar2 ni. Gambar kenangan kita bersama. Xtermasuk pic yang hilang lagi dr simpanan aku.. Aduhai tensen jek. Dah amik pic angle baik nyer, balik2 xde lak pic nyer. Hangin ahmar aku dibuatnye. Yang pic 18sx aku xupload la untuk mengelakkan cacian dan makian dari pihak2 xbertanggungjawab. Haha.. Jaga2 kama, i follow. Pic ko paling HOT. haha.

Aku agak bengang sbnrnye ngan miss ler. Nak tanye la kt deen, bape balance duit pendahuluan masuk kt akaun ko? mcm xde je. hoho. Elok2 je kte kua, satu rumah diupgrade nyer. Mule2 rajin cat2 pagar rumah. Mase ni korang sume ade lg. Lpas 2 die tukar paip luar rumah lak. Pergh dlu time kte ade, haram nk tukar paip tu. Siap panggil orang cek tangki umah lagi nk tgk ade kebocoran ke x. Ni xcte dlm rumah lg. sume settle. Satu rumah di catnyer. Dari luar smpai dalam. Dah mcm rumah baru je aku tgk. Lubang2 n paku2 da xwujud da. Sume da plaster. bersih suci murni je dinding rumah bak kain sutera. kahkah~



Ini jela entry rajin aku harini. Jmpe di lain waktu. daaaa~
Assalamualaikum. :)

P/s: pandangan dari luar rumah sgt la cantik tp malangnye pic yg aku snap ilang. Skang da ade amoi2 duduk da dkt bekas peninggalan kite ni. Rajin gak aku usha2.. huahua~

Monkey Icon Monkey Emoticons Monkey Icons Monkey Icons Monkey Winks Monkey Icon Monkey Emoticons Monkey Icons Monkey Icon Monkey Icon Monkey Winks


03 June 2010

Latihan Industri [3 JUN 2010]

View Comments



Assalamualaikum salam selamat malam waalaikumussalam...

Aku rse cm xpnh update je latihan praktikal yg aku tga buat skang ni. Dlu mule2 start LI, semangat berkobar2 2 sgt la membara nk update stiap latihan yang telah dijalankan. Jgn harapkan nk update kt blog, nk update kt buku log pon rse berat je tgn. haha~

Start arini aku cbe la update skit2 latihan yang aku telah dan akan lakukan selama berpraktikal di IMATRIX Corporation (M) Sdn Bhd. Hari ni tanggal 3hb JUN, kami berempat terdiri dari semua pelajar UTHM yang menjalani latihan industri di sini diberikan tugas yang sgt menarik untuk disettlekan iaitu membuka semua CCTV yang berada di perpustakaan UTHM. Eh, npe nk bukak lak?? ha.. skang ni semua pentadbiran perpustakaan dalam proses pertukaran ke Perpustakaan baru UTHM yang telah siap pun di bina. Aduhai.. baru aku tw upanye library baru dah pun mula dibuka dan diupdate secara berperingkat2.. jgn kata buku, staf pun dah xwujud kt library lama. Yang tinggal hanya secebis kenangan.. cewah.. Merapu kuat. Yang tinggal hanyalah meja dan bangku serta rak2 kosong. Yang lain2 semuanya dah di'transfer' ke library baru.. Ini antara pandangan2 menarik di dalam library lama yang telah berjaya dikosongkan oleh staf2 library UTHM. Tahniah utk mereka.. :0



Ha.. gitulah gamaknya keadaan library lama yang usang yang sudah tiada pengunjung. Ntah jadik ape la bangunan ni lpas ni. 4tahun aku belajar kt UTHM, hari ni la kali pertama aku dapat jalan merata2 ke seluruh pelosok library lama. Haha.. Macam2 ada~ Korang ble lg? haha..

Ha.. baru intro pasal library. Ni baru nk start cite pasal kerja2 uninstall semua sistem CCTV kat library lama di kampus induk dan kampus bandar. Banyak rupanya CCTV kt library ni tersorok dan trselit merata2 bajet si pencuri xprasan. haha. Kat kampus bandar, jumlah CCTV yang perlu dibuka sebanyak 11set dan kampus induk sebanyak 16set keseluruhan. Hoh.. bukan mudah nk bukak menatang ni. Aduhai gara2 peralatan yang dibawa tidak lengkap, kami terpaksa mengaplikasikan idea2 dan teknik2 pelik tapi berkesan. Yang penting CCTV ni berjaya dibuka walaupun dengan apa cara sekalipun. Akhirnya semua kerja membuka CCTV berjaya diselesaikan menjelang jam6 petang. Hari ni balik lambat la plak. huhu.. Antara gambar2 semasa operasi menculik CCTV dari library tanpa meninggalkan sebarang bukti dan jejak.





Setakat itu jela wat hari ini. Satu ilmu baru dipelajari hari ini. Harap2 lpas ni dpt peluang belajar pendawaian untuk pemasangan CCTV lak.. Setakat bukak2 CCTV ni, dh power dah. haha

Adios. Amigos. Alligator. Assalamualaikum. :)

P/s: Kalo xwt kerja buka CCTV arini, mmg xtw pon library dh pindah ke bangunan baru. hehe

Monkey Emoticon Monkey Winks Monkey Icon Monkey Emoticons Monkey Icon Monkey Winks Monkey Icon Monkey Winks Monkey Emoticons Monkey Winks Monkey Icons

ARSENAL | THE GUNNERS

JAWATAN KOSONG KERAJAAN | SWASTA

Related Posts with Thumbnails